сите категории
EN

Изложба вести

Ти си тука : Дома> Вести > Изложба вести

Како да користите трепкање на покривот?

Време: 2022-08-24 Посети: 37

Со континуираното подобрување на животниот стандард на луѓето, многу нови производи постојано се презентираат пред очите на луѓето. блескањето на покривот е еден од новите производи, кој може да ги задоволи потребите на корисниците за хидроизолација, па брзо стекна цврста основа на пазарот. Значи, како да се користи трепкањето на покривот? На што треба да внимаваме кога користиме трепкачи на покривот? Следниот уредник ќе ве одведе да разберете.
Како да користите трепкање на покривот
блескавите на покривот се користат по редослед на мешање, бојадисување, стврднување, заштита и проверка. Трепкањето на покривот треба да се истури во садот за мешање пред употреба и не може да се истури одеднаш. Мора да се меша додека се истура. Времето на мешање е пожелно од 3 до 5 минути, а потоа мешајте додека нема грутка или честички. Беше достапно.

图片 1

1. Целосно измешајте ја бојата
Трепкањето на покривот мора целосно да се измеша пред употреба. Прво истурете ги течните адитиви во чист сад за мешање, а потоа полека истурете ја облогата во одредената пропорција додека мешате. Добро промешајте 3 до 5 минути додека нема грутка, Нивото без честички е во ред и мора да се потроши во текот на времето на работа. Можете исто така да користите машини за мешање, обично од 400 до 500 вртежи во минута.
2. Обработка на подлогата
Можете да користите ролери или четки за рамномерно распоредување на измешаната кашеста маса на третираната подлога. Во процесот на боење, потребно е да се одлучи дали да се наслика 2 слоја или повеќе од 2 слоја во согласност со околината за употреба и барањата за изведба. Општо земено, дебелината на водоотпорниот слој е 1mm, додека дебелината на спецификацијата за подземна инженерска конструкција е долга 1.5-2mm.

图片 2

3. Направете добра работа со трепкањето на вториот слој на покривот
Откако ќе го завршите првиот слој на трепкање на покривот, мора да почекате малку да се исуши и да не се лепи за раката, а потоа да го нанесете вториот слој на бојадисување, кој обично трае 1 до 3 часа, но специфичната ситуација зависи од основната површина. . Зависи од густината и температурата во тоа време.

图片 3